Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за проведените от здравното

...
Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за проведените от здравното
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва поръчките на тестове за COVID-19 за учениците

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за извършените от здравното министерство четири процедури за поръчката на проби за COVID-19 за възпитаници, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване във вторник.

Разследването е почнало по сигнал на антикорупционната комисия ( КПКОНПИ ), изпратен на прокурорите при започване на януари.

Тогава от комисията оповестиха, че в хода на тяхната инспекция са събрани данни "за смяна на изискванията по процедурите на стадий сключване на контракт, след осъществена оценка и класиране на участниците ".

"Установено е, че избрани търговски сдружения са били толерирани и избрани доставки са били забавени, вследствие на което са били облагодетелствани компании и това е довело до ощетяване на бюджета на Министерство на здравеопазването ", оповестиха при започване на годината от КПКОНПИ.

Проверката на комисията стартира при започване на декември по сигнали и медийни изявления за нарушавания при избора на реализатори от страна на екипа на служебния здравен министър Стойчо Кацаров по общо четири поръчки за бързи антигенни проби.

От спецпрокуратурата прецизираха във вторник, че са упълномощили инспекция по случая и на Агенцията за държавна финансова ревизия.

Снабдяването на учебните заведения с бързи антигенни проби беше главно изискване за връщането на учениците от горните паралелки в класните стаи при започване на декември.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР