Специализираната прокуратура чака документи от КПКОНПИ относно проверката с гражданството

...
Специализираната прокуратура чака документи от КПКОНПИ относно проверката с гражданството
Коментари Харесай

Вероятно около Нова година ще е ясно дали прокуратурата ще разследва официално Кирил Петков

Специализираната прокуратура чака документи от КПКОНПИ по отношение на инспекцията с поданството на Кирил Петков. Това сподели представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев. По думите му пред, от КПКОНПИ се чакат документи доколкото Петков е подавал заявления за несъответственост, до момента в който е бил длъжностен министър.

Кръстев изясни, че срокът на инспекцията, формирана на 24 август, е продължен оптимално - до 15 декември. След това наблюдаващият прокурор имал още месец, с цел да се произнесе - има ли данни за закононарушение, за което да бъде формирано следствие, или инспекцията да бъде прекъсната.
Янаки Стоилов: Нападките от Борисов за поданството на Кирил Петков не би трябвало да остават без последици
„ За мен предлагането да стана парламентарен арбитър не беше изненада. В диалози с президента Румен Радев той е давал положителн...

Проверката стартира след сигнал, получен на електронната поща на държавното обвиняване. Към него е причислен и еднакъв сигнал, подаден до прокуратурата от гражданка от Варна. " На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил осъществяване на персонална инспекция по реда на Закона за правосъдната власт. Предстои приобщаването на относими към проблема документи, в това число и от Конституционния съд ", разгласи прокуратурата в особено известие по тематиката.

Припомняме, че на 27 октомври, че частта от президентския декрет, с която Кирил Петков стана длъжностен министър на стопанската система, е противоконституционна. Причината - към оня миг Петков е с двойно поданство (българско и канадско). Но конституционните съдии де факто споделиха, че отговорността е единствено на Петков - президентът нямал обвързване да ревизира декларацията му по отношение на поданството му.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР