Специализираната полицейска операция е проведена от служители на ГД Борба

...
Специализираната полицейска операция е проведена от служители на ГД Борба
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група, разпространявала наркотици сред подрастващи

Специализираната полицейска интервенция е извършена от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ на територията на Пловдив на 6 август. В хода на дейностите е обезвредена активността на проведена незаконна група за произвеждане, държане и разпространяване на нов тип високорискови наркотични субстанции измежду малолетни.

По време на спецакцията са претърсени 6 адреса. Намерени и конфискувани са към 450 грама синтетичен хашиш и субстанции, употребявани за производството на наркотичното вещество, както и две електронни везни. Установени са типа и количествата на откритите психоактивни вещества, избрани като високорискови синтетични канабиноиди. Според първичните данни те са били предопределени за разпространяване в Пловдив и района под формата на „ синтетичен хашиш “, най-вече измежду малолетни. По данни на специалисти един грам от веществото на черния пазар се търгува за към 50 лв..

Шестима са арестувани за период до 24 часа, като с разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив на петима от тях е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ до 72 часа.

Повдигнати са им обвинявания по член 321 по отношение на 354 и 354А, от Наказателен кодекс за структурирано трайно съдружие за осъществяване на закононарушение с предмет наркотични субстанции.

Откритите синтетични наркотични субстанции се характеризират със мощно пристрастяващо деяние и извънредно остри и безвъзвратни провали върху централната нервна система и душeвността. Употребата им води до насърчаване на трайна взаимозависимост в границите на няколко седмици, съгласно специалистите на ГДБОП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР