Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Варна. Действията

...
Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Варна. Действията
Коментари Харесай

ГДБОП разби наркогрупа във Варна, има задържани

Специализираната полицейска интервенция е извършена на територията на Варна. Действията са осъществени на 8 юли от чиновници на ГДБОП и сътрудниците им от Варна, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В рамките на интервенцията са арестувани шестима участници в проведена незаконна група, занимавала се с придобиване, държане и разпространяване на наркотични субстанции. Установено е, че арестуваните – две дами на 27 и 35 години, и четирима мъже – на 43, 46, 44 и 18 години, са изпълнявали разнообразни функционалности по реализирането на разследваната незаконна активност.

В резултат на подхванато следствие двама от групата са засечени в миг на реализирана сред тях договорка с наркотични субстанции в автомобил на улица във Варна. При осъщественото претършуване на транспортното средство в него са открити 10 г наркотично вещество - амфетамин. Останалите четирима техни съучастници били арестувани в разнообразни региони на регионалния град.

В хода на дейностите е разкрито „ хранилище “, където са се съхранявали огромни количества наркотични субстанции и парични средства.

Претърсвания са осъществени на общо девет адреса на територията на Варна и три автомобила, откъдето са конфискувани 11 кг суха тревиста маса – марихуана, 2,4 кг кокаин, 440 г метамфетамин, 1 кг амфетамин и 16 таблетки екстази. Иззети са още муниции, мобилни телефони, електронни везни и други движимости и предмети, имащи отношение към незаконната активност на групата.

Действията по следствието са осъществени в изискванията на необходимост. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Варна, формирано е досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.354А от Наказателен кодекс. В качеството на обвинени са привлечени три от лицата. Двама са арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, а третият е с взета мярка „ парична гаранция. “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР