Специализираната полицейска операция е проведена на 15 юни от служители

...
Специализираната полицейска операция е проведена на 15 юни от служители
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже и жена за извършени банкови измами в чужбина

Специализираната полицейска интервенция е извършена на 15 юни от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ в ОДМВР- Варна.

Осъществени са арести на 24-годишна жена и на двама мъже на възраст 20 и 33-години, всичките с криминалистически регистрации. Според данните досега тримата са правили измами на територията на  Литва, посредством „ фишинг “ известия, предоставящи далечен достъп до банковите сметки и мобилното банкиране на излъганите литовски жители. Средствата на жертвите бивали превеждани по електронни сметки в разнообразни електронни портфейли на причинителите. 

В хода на интервенцията са осъществени претърсвания на адресите на арестуваните, откъдето са конфискувани 10 мобилни телефона, 8 компютърни конфигурации, банкови документи, ПОС устройство, бележник със записани пароли за достъп до разнообразни сметки, банкови платежни принадлежности, сума от 10 000 лв. – в друга валута, граната.

По случая е формирано досъдебно произвеждане и работата по него продължава под наблюдаване на Окръжна прокуратура – Варна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР