Специализираната полицейска операция е част от регулярните мерки за недопускане

...
Специализираната полицейска операция е част от регулярните мерки за недопускане
Коментари Харесай

Мащабна акция на КАТ в Пловдив и региона, хванаха стотици нарушители

Специализираната полицейска интервенция е част от регулярните ограничения за недопускане на нарушавания на разпоредбите за придвижване и понижаване на пътния травматизъм на обслужваната от ОДМВР – Пловдив територия. Осъществена е от петък до неделя от екипи на бранш „ Пътна полиция “ и чиновници от останалите подразделения на дирекцията, които са с пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата.

На територията на регионалния град и в пловдивския сектор на автомагистрала „ Тракия “ пътните служители на реда са ревизирали общо 438 автомобила с 454 водачи и пасажери в тях. С механически средства за приложимост на алкохол и опиати са били тествани 127 водачи. Спрямо 164 е взето административно отношение за установени нарушавания на ЗДвП. Допълнително, с механически средства за видеоконтрол, униформените са снимали 73 клипа на преминаващи коли със скорост над допустимата.

В рамките на акцията сходни паралелни инспекции са осъществени и от автопатрули на тринадесетте районни ръководства. В обсега им са влезнали 696 МПС и 1750 души, а издадените актове и формирани санкции с фиш са общо 215.

По време на полицейските дейности са арестувани 8 водачи – петима за шофиране след приложимост на алкохол над 1,2 промила и трима под влияние на наркотични субстанции. По случаите са формирани досъдебно и седем бързи производства.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР