Специализираната операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост, свързани

...
Специализираната операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост, свързани
Коментари Харесай

Разбиха онлайн магазини за фалшиви маркови стоки във Варна

Специализираната интервенция по противопоставяне на закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност, свързани с нелегално разпространяване на артикули, носещи предпазени търговски марки, е осъществена на територията на Варна. Действията са осъществени от чиновници на отдел " Киберпрестъпност " в Групово дело " Борба с проведената престъпност " и на бранш БОП - Варна, под управлението на Варненската районна прокуратура, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По време на интервенцията са тествани два търговски обекта и хранилища към тях, както и три жилищни обекта, откъдето са конфискувани над 10 000 продукта - дамски и мъжки облекла, чанти и други аксесоари, всички носещи непокътнати търговски марки. Конфискувани са и механически средства, с които е осъществявано администрирането на интернет уеб сайтове и страници в обществени мрежи, посредством които била реализирана комерсиалната активност.

 Снимка: МВР

 Снимка: МВР

В хода на следствието е открито, че продажбата на стоките, носещи непокътнати търговски марки, е осъществявана без нужното по закон единодушие на носителите на правата върху съответните марки - закононарушение според член 172 б от Наказателен кодекс. Работата по документирането на цялостната незаконна активност продължава.

 

 Снимка: МВР
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР