Специализираната операция е проведена на територията на София и областите

...
Специализираната операция е проведена на територията на София и областите
Коментари Харесай

ГДБОП с голям удар срещу иманяри, действали в Благоевград, София, Варна и Стара Загора

Специализираната интервенция е извършена на територията на София и областите Варна, Стара Загора и Благоевград. Служители на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ пристъпили към реализация, взаимно с Окръжна прокуратура – Благоевград, след дълготрайно следствие, в хода на което са събрани данни за незаконна активност на проведена незаконна група за търсене, държане, отчуждаване и трафик на движими културни полезности. Установено е също договаряне на продажба и трафик на античния шлем и обеците против забележителна сума, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

При процесуално-следствените дейности на 14 адреса са конфискувани над 500 предмета, носещи белези на културни полезности, измежду които: тракийски шлем; антични златни украшения от 4-3 век пр.н.е. – 7 елементи с общо тегло към 400 грама, 22 карата; древен шлем с генезис Източна Азия почти от 2-ри век пр.н.е. и 2 антични златни обици. Назначени са експертизи за определяне на достоверността им Открити са също по този начин нелегално притежавано гладкоцевно огнестрелно оръжие и голям брой муниции от друг диаметър, 9800 евро, 18 мобилни телефона, 5 металотъсача, преносим компютър и голям брой флаш памети.

В хода на огромните дейности за период до 24 часа са арестувани 12 души. Действията на проверяващите по случая не престават.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР