Специализираната фармацевтична компания Гедеон Рихтер АД е основана през 1901

...
Коментари Харесай

Унгарската фармацевтична компания "Гедеон Рихтер" чества 120 години от основаването ú!

Специализираната фармацевтична компания " Гедеон Рихтер " АД е учредена през 1901 година в Унгария от фармацевта Гедеон Рихтер. Основната й цел през всички 120 години история е да оказва помощ на обществото да лекува болесттите с новаторски артикули. Организацията е самостоятелна и многонационална, с отвесно интегрирана активност, която включва: фармацевтично произвеждане, научноизследователска и развойна активност, продажби и маркетинг. Richter има за цел да стане международен водач в региона на женското здраве. Иновациите и проучванията на истински лекарствени молекули са основни детайли в тактиката на компанията от основаването й през 1901 година

Днес компанията има най-значимата фармацевтична изследователска база в района на Централна и Източна Европа с повече от 1200 чиновници в региона на изследователската и развойната активност. Корпоративната тактика е ориентирана към органически напредък на компанията посредством придобиване на определени предприятия, основно в региона на женското здраве. С цел възстановяване качеството на живот на хората Richter се стреми да предлага артикули с висока добавена стойност - както лични патентовани артикули, по този начин и биоподобни медикаменти, в чието произвеждане и разработка има специфични знания. Компанията има индустриални предприятия в 5 страни и предлага продуктите си в съвсем 100 страни по света посредством своя лична пазарна мрежа. Richter има 12 864 чиновници и през 2020 година осъществя продажби в размер над 1.6 милиарда eвро.

Разчитайки на дългогодишния си опит в региона на производството и научноизследователската и развойна активност, експертизата на интернационален екип от експерти и мощния съюз със своите стратегически сътрудници, Richter се стреми да предлага своето портфолио от новаторски артикули в международен мащаб.

Richter е най-големият производител на фармацевтични артикули в Унгария. Компанията има комерсиална мрежа, разпростряла се на 5 континента, директно наличие в 50 страни, 8 индустриални и проучвателен бази, 19 търговски представителства и 41 търговски компании и представителства. Дейността на компанията се развива от шест дъщерни сдружения и взаимни предприятия за произвеждане и разработка. В края на 2011 година групата Richter разкрива свои търговски представителства и пазарна мрежа в Западна Европа, а през 2013 година подхваща разгръщане в Латинска Америка, с цел да предлага гинекологичните артикули на компанията и в този район. В рамките на контракти за стратегическо съдействие и дълготрайни съглашения за доставяне Richter доставя артикули на своите сътрудници в Съединени американски щати.

Над 92% от годишния оборот на компанията е от експорт, който през 2020 година възлиза на 1136 млн. евро. Най-големите пазари на компанията са в Русия, Румъния, Полша, Китай, Германия и Съединени американски щати. Richter Group влага 154 млн. евро за изследователска и развойна активност през 2020 година, което възлиза на 9.5% от нейните консолидирани доходи от продажби.

Изследванията и създаването на медикаменти включват четири стратегически насоки: рекомбинантни биоподобни молекули, нови химически вещества, артикули в региона на женското здраве и генерични артикули.
Здраве Актуалните тематики от сезона, свързани със болести, лекувания и лекарства Групата Richter създава над 200 лекарствени продукта, включващи истински, генерични и лицензионни артикули, които обезпечават дейно, модерно и рационално в ценово отношение лекуване в съвсем всяка лечебна област. Основният фокус на компанията е върху създаването и производството на лекарствени артикули в областите централна нервна система, сърдечно-съдови болести и гинекология. Грижата за женското здраве е приоритет за Richter. Основателят на компанията, фармацевтът Гедеон Рихтер, организира първите опити със стероиди. Почитайки своята дългогодишна история в женското репродуктивно здраве, Richter продължава да се концентрира върху потребностите на дамите и да се стреми да предлага допустимо най-широка гама от артикули за тяхното здраве в международен мащаб - орални контрацептиви и контрацептивни произведения, средства за незабавна контрацепция, хормонозаместителна терапия, лекарства за лекуване на ендометриоза и инфертилитет, артикули против остеопороза, противогъбични средства и медикаменти за лекуване на миома на матката. По този метод компанията предлага лечебни решения за всяка възрастова група. Изключителните нововъведения на компанията са необятно приети и постоянно награждавани. Успешното показване на американския пазар на най-новия патентован артикул на Richter за лекуване на биполярно разстройство и шизофрения може да се преглежда като историческо събитие освен за компанията, само че и за цялата унгарска фармацевтична промишленост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР