Специализираната болница за рехабилитация в Котел отново е пред затваряне.

...
Специализираната болница за рехабилитация в Котел отново е пред затваряне.
Коментари Харесай

Болница за деца с увреждания е пред затваряне, няма пари за ток и заплати

Специализираната болница за рехабилитация в Котел още веднъж е пред затваряне. Персоналът е без заплати седем месеца, сметките на здравното заведение са блокирани и нямат даже за ток и вода.

В болничното заведение се лекуват деца с увреждания от цялата страна, а след серия репортажи предходната година здравният министър даде обещание болничното заведение да бъде нормализирана.

„ В продължение на девет месец никой не е отпуснал една стотинка за съществуването на здравното заведение. Аз го заварих и бях помолен от министър Хинков да поема болничното заведение и да се изправи на ръка “, изясни доктор Григор Малев, шеф на Специализираната болница за рехабилитация.

„ Изкарали сме към 450 хиляди лв. за 7 месеца, работейки. Те отиваха за отговорности – към личен състав и към кредитори. С активността връщаме заемите “, добави той.

Ръководството е имало среща в Министерството на здравеопазването. На нея е бил и кметът на Котел Коста Каранашев.

„ Обясняваше, че е доста мъчно и не може да бъде открит механизъм да бъде помогнато на болничното заведение. Несериозно е принципалът да е поел ангажимент преди една година, а по-късно нищо не се случва “, изясни Каранашев пред бТВ.

Станимир от Елена получава помощ в болничното заведение седем години.

„ Алтернативата, в случай че остане без лекуване, е единствено да се усмихваме у дома от леглото. Тук му оказват помощ извънредно доста. Изумяваме ме, че експертите тук не престават да работят като доброволци, безусловно “, изясни майката на Станимир.

Николай, който е рехабилитатор, седми месец живее и работи без заплата.

„ Много е мъчно. Добре че брачната половинка ми устоя фамилията. Постигаме резултат, само че в случай, че болничното заведение не работи отиваме на нула “, уточни той.

Колективът на болничното заведение е подготвен да подаде оставка през април, в случай че не бъдат взети ограничения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР