Специализираната болница за активно лечение по детски болести Проф. Иван

...
Специализираната болница за активно лечение по детски болести Проф. Иван
Коментари Харесай

Капачки за бъдеще дари още една неонатална линейка

Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев " получи през днешния ден детска кола за спешна помощ за неонатална помощ, дарена от " Капачки за бъдеще " - благотворителната самодейност, която всяка година в разнообразни градове на страната събира пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, съобщи Българска телеграфна агенция.

 Снимка: БТА

Един от уредниците на акцията - Лазар Радков, достави персонално колата за спешна помощ. Той връчи ключовете за нея на изпълнителния шеф на болничното заведение - доктор Благомир Здравков.

 Снимка: БТА

Друг от уредниците на " Капачки за бъдеще " - Росица Стакева, уточни, че това е четвъртата дарена кола за спешна помощ. Ще бъде употребена за превозване на бебета от цялата страна, като болничното заведение " Проф. Иван Митев " разполага с нужното съоръжение, сподели тя.

Средствата за колата за спешна помощ са събрани от преработването на пластмасовите капачки и бутилки и на кенчета, от продажбата на продукти на самодейността, както и от дарения от физически лица и компаниите, изясни Стакева.

 Снимка: БТА

Другите коли за спешна помощ са дарени в лечебни заведения в Русе, Плевен и Пловдив.

Попитана какво обръщение носи самодейността " Капачки за бъдеща ", Стакева сподели, че капачката символизира концепцията, че с дребни стъпки може да се случат огромни неща.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР