Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна

...
Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна
Коментари Харесай

Болницата за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна възобновява работата си

Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести във Варна възобновява работата си.

До решението се стигна след провелата се по-рано тази седмица, по самодейност на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, среща сред екипа на Министерство на здравеопазването, регионалния шеф на Варна, шефа на лечебното заведение и шефа на РЗИ, и след решението на Общински съвет – Варна да отпусне до 1 млн. лв. за погасяване на отговорностите на белодробната болница, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Средствата се дават от бюджета на община Варна за 2022 година като целева дотация за предпочитано погасяване на отговорности на лечебното заведение към електроразпределително сдружение, както и за погашение на трудови хонорари и осигуровки на личния състав.  

Работещите в болничното заведение 30 души към този момент са получили част от дължимите им за 10 месеца хонорари, като в оптимално къси периоди ще получат и остатъка от заплатите си. Към момента електрозахранването в лечебното заведение към този момент е възобновено, а тези пациенти, които бяха освободени за домашно лекуване и които са изявили предпочитание за продължение на лекуването си в болнични условия, още веднъж са приети в болница. Те ще продължат да получават нужната им здравна грижа на територията на регионалния град, без да се постанова да пътуват до лечебни заведения в прилежащи на Варна области.

В рамките на срещата в Министерството на здравеопазването бяха разисквани всички благоприятни условия за обезпечаването на навременна и качествена здравна грижа за пациентите, лекувани в белодробната болница във Варна. Беше взето решение още при започване на 2023 година структурата на СБАЛПФЗ-Варна да бъде усъвършенствана, за недопускането на струпване на нови отговорности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР