Специализираната болница по детски болести “Проф. Иван Митев“ спира спешния

...
Специализираната болница по детски болести “Проф. Иван Митев“ спира спешния
Коментари Харесай

Детската болница спира да приема спешни пациенти заради напускащи лекари

Специализираната болница по детски заболявания “Проф. Иван Митев “ стопира незабавния банкет на пациенти от сряда поради липса на задоволително експерти, които да поддържат графика на интензивното ѝ поделение. За това е уведомил здравните управляващи изпълняващият длъжността шеф на болничното заведение доцент Димитър Калайков. Той е изпратил писмо до столичната районна здравна ревизия и районната здравна каса.

“Уведомявам Ви, че от 27.11.2019г. стопираме приема на деца нуждаещи се от интензивно лекуване и дихателна реанимация заради тежки кадрови проблеми. Засега до 05.01.2020 година “, се показва в писмото.

Причината за затварянето на интензивното поделение е напускането на анестезиолози и педиатри след трагичния случай с умрялото тригодишно дете. След случая, в търсене на отмъщение по разпореждане на премиера, шефът на болничното заведение и приелата детето лекарка доктор Елена Георгиева бяха краткотрайно отстранени от работа. Самата Георгиева непринудено е излязла в неплатен отпуск, защото не е имало правна опция за отстраняването ѝ, само че е била посъветвана да не е в болничното заведение.

В писмото до здравните управляващи изпълняващият длъжността шеф на Педиатрията доцент Калайков изяснява, че след случая има напуснали педиатри и анестезиолози и естествената работа на интензивното поделение не може да бъде обезпечена.

“Първо, имаме подадени две молби за овакантяване от двама от тримата анестезиолози. Третият сега е в отпуска и по принцип не обслужва децата, нуждаещи се от интензивно лекуване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР