Специализирана полицейска операция започна рано тази сутрин на територията, обслужвана

...
Специализирана полицейска операция започна рано тази сутрин на територията, обслужвана
Коментари Харесай

Задържани са петима души след спецакцията за купуване на гласове в Силистра

Специализирана полицейска интервенция стартира рано тази заран на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра. Тя е ориентирана към попречване на закононарушения, свързани с политическите права на жителите, противопоставяне на  конвенционалната престъпност и възстановяване на средата за сигурност. В интервенцията са включени чиновници на престъпна, икономическа, охранителна и пътна полиция, специалисти от научно-техническата лаборатория, проверяващи служители на реда. Със свои сили вземат участие Зоналното жандармерийско ръководство и Регионалната дирекция по горите - Русе, оповестява Фокус.

Във фокуса на дейните полицейски дейности са рискови обитаеми места, разпознати след действен разбор и въз основата на предишни избори. Обект на надзор са лица от дейния престъпен контингент и други, за които има данни, че могат да упражнят въздействие върху вота на жителите.

Проверяват се заложни къщи, магазини, пунктове за продажба на дърва за огрев и други обекти, за които съществува риск от свързани с изборния развой нарушавания.

На основни места на територията на региона са построени контролно-пропускателни пунктове, на които се правят инспекции на лица и моторни транспортни средства.

Сформирани са мобилни екипи, които ще работят в друг териториален и времеви обсег през целия ден. Създадена е организация за незабавна инспекция на всеки постъпил сигнал за нарушавания и закононарушения, свързани с изборния развой.

От началото на профилираната полицейска интервенция до 13:00 часа са тествани 255 моторни транспортни средства и 330 лица, формирани са 10 акта и са наложени 55 санкции по фиш, заяви пред медиите началникът на отдел " Охранителна полиция “ комисар Димо Василев. Проверки са осъществени в 20 обекта – магазини, заложни къщи, сдружения за бързи заеми и други, които разполагат с запас за вероятно въздействие върху вота на жителите.

Установени са петима причинители на закононарушения, които са арестувани за период до 24 часа. На територията на РУ-Силистра е арестуван мъж, търсен с Европейска заповед за арест. Сред задържаните е лице, занимавало се с лихварска активност, като в развой на инспекция е възможната му съпричастност към закононарушения, свързани с политическите права на жителите.

Разкрити са пет закононарушения – две обири и три по линия на икономическа полиция. В регионалния град е арестуван лидер, карал след приложимост на неразрешени вещества.

Във връзка с изборите са формирани 18 протокола за предизвестие по ЗМВР, 11 от които през днешния ден, на лица, за които има данни, че могат да влияят върху вота на жителите.

В Областната дирекция са осъществени инспекции по четири сигнала за нарушение на изборното законодателство, материалите от които са докладвани в прокуратурата. Образувани са три досъдебни производства, работата по които продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР