Специализирана полицейска операция се проведе на територията на областта през

...
Специализирана полицейска операция се проведе на територията на областта през
Коментари Харесай

Мащабна полицейска операция в Пазарджишко, има задържани СНИМКИ

Специализирана полицейска интервенция се организира на територията на региона през миналото денонощие. Тя е разпоредена от Главния секретар на Министерство на вътрешните работи и е обвързвана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространяването на опиати, пътната сигурност.

В акцията взеха присъединяване чиновници от структурите на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, полицейските ръководства в регионалния град, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, бранш „ Пътна полиция “. Активно се включиха и екипи от Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив. В хода на полицейските дейности са тествани 1246 индивида, 1043 моторни транспортни средства, 12 пункта за изкупуване на железни боклуци, 5 автоморги и сервизи, 13 заложни къщи и 32 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета/. За открити закононарушения са формирани 9 досъдебни производства по общия ред и 7 бързи производства. Съставени са 86 акта за установени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Закона за българските персонални документи.

Установена е самоличността на петима причинители на обири включително на две 8-годишни момчета от Пазарджик и Панагюрище, както и 13-годишен младеж от село Драгор. В единия от случаите чиновници от полицейски сектор „ Изток “ в Пазарджик работили по изясняване на кражба на сумата от 5000 лв. от чантичката на мъж, който пускал фиш в тото пункт и още 450 лв. от портфейл на таксиметров водач. В хода на полицейска акция органите на реда открили, че създателят и на двете ловки джебчийски обири е 8-годишен от Пазарджик. С всички малолетни и малолетни работят инспектори „ Детска педагогическа стая “.

Екипи на РУ-Пещера засекли в землището на брациговското село Исперихово „ Лада “ с лидер 68-годишен гражданин на пловдивското Ново село. Полицаите неотложно направили инспекция и открили в колата металдетектор, няколко старинни монети и керамично парче. Мъжът посочил на униформените от кое място е изкопал част от откритите културно-исторически полезности. При осъществените спомагателни дейности взаимно със чиновници от РУ-Стамболийски е осъществено претършуване в жилището му. Там също били открити 73 монети от друг тип и още 8 разнообразни предмета.

Криминалисти от РУ-Пазарджик са задържали 39-годишен пазарджиклия съхранявал в жилището си амфетамин. Колегите им от сектор „ Изток “ засекли 14-годишно момиче от пазарджишкото село Драгор, което носило в себе си две полиетиленови пликчета със синтетичен канабиноид. Полицаите от сектора в Белово спипали 25-годишен мъж от село Мененкьово с марихуана.ю

Екипи на РУ-Велинград, жандармерията, лесничеи от ДГС-Алабак и ДГС-Ракитово са открили три случая на предпазване на общо към 14 кубически метра нелегално добити дърва за огрев. Полицаи от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОДМВР и сътрудниците им от РУ-Велинград са установили в два търговски обекта в Пазарджик и Велинград противозаконна търговия със артикули носещи логото на известни търговски марки. Иззети са общо 160 продукта – спортни комплекти, якета, блузи, тениски. 34-годишен лидер от Панагюрище е арестуван в ареста на полицейското ръководство в средногорския град. По време на инспекция той се държал нападателно към служителите на реда и отказал да се подчини на издадените от тях разпоредби. Още двама са прекарали нощта в ареста поради ръководство на МПС под въздействието на алкохол и наркотични субстанции.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР