Специализирана полицейска операция се проведе на територията на Бургас. При

...
Специализирана полицейска операция се проведе на територията на Бургас. При
Коментари Харесай

Подробности за задържаните с богат боен арсенал и марихуана

Специализирана полицейска интервенция се организира на територията на Бургас. При нея са арестувани под стража двама души. Това стана ясно от брифинг на представители на Апелативна прокуратура - Бургас.

При претършуване на коли и пространства служителите на реда разкрили 23 кг изсушен канабис, 9 револвера, 2 пушки, 2 автомата „ Калашников”, гранатомет, бойна граната, 5 заглушители (един за автомат, един за пушка и три за пистолети), както и 3 самоделни взривни устройства. Органите на Министерство на вътрешните работи се натъкнали и на голямо количество муниции за всички типове открити оръжия.

Намерени са още над 400 бр. саксии, както и изцяло съоръжение за развъждане на марихуана.

Директорът на ОД Министерство на вътрешните работи - Бургас старши комисар Калоян Калоянов изясни, че направата на взривните устройства и тази на заглушителите е била на доста професионално равнище. 90% от откритите оръжия са били със заличени серийни номера, акцентира още той.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев заяви, че арестуваните във връзка със случая са мъже на 22 и 48 години, които досега нямат престъпни прояви.

„ Името на по-младия е Никола Батилов, а на по-възрастния - Щерион Джамбазов”, сподели още той.

Предвидените в Наказателния кодекс за закононарушенията, в които са упрекнати, наказания са от 3 до 12 години за опиати и от 3 до 10 години за огнестрелните оръжия и боеприпасите.

Във връзка със случая са разпитани очевидци и са назначени голям брой експертизи.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР