Специализирана операция за противодействие на незаконното разпространение на продукти, носещи

...
Специализирана операция за противодействие на незаконното разпространение на продукти, носещи
Коментари Харесай

Спецоперация: Пресякоха незаконно разпространение на добавки чрез онлайн платформи

Специализирана интервенция за противопоставяне на противозаконното разпространяване на артикули, носещи предпазени търговски марки, е извършена на територията на област Стара Загора,  която е под наблюдението на Търговско отделение Казанлък към Районната прокуратура в града
 
Разследването е осъществено от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ и бранш БОП - Стара Загора. В хода на спецоперацията е пресечено нелегално разпространяване на хранителни добавки посредством онлайн платформи, като са употребявани непокътнати търговски марки.

Търговската активност се е осъществявала посредством особено основани страници в обществените мрежи, както и посредством интернет страници , без нужното по закон единодушие на правоносителите. По този метод са нарушавани редовно правата върху регистрирани търговски марки, което съставлява закононарушение.

В рамките на подхванатите дейности са конфискувани 43 разфасовки от по 4.5 кг - общо над 190 кг – съдържащи прахообразни субстанции с неразбираем генезис, 40 стикера, носещи предпазени търговски марки, и електронни устройства, съотносими към незаконната активност - мобилен телефон, преносим компютър, USB портативна памет.

За период до 24 часа е арестуван 26-годишен мъж. Разпитани са три лица в качеството на очевидци. В резултат на подхванатите дейности е прекратена незаконната активност, която съгласно първичните данни е почнала преди четири години.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР