Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на

...
Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на
Коментари Харесай

8 задържани при спецоперация в Медовница и Гара Орешец

Специализирана интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност бе извършена на територията на селата Медовница и Гара Орешец, общ. Димово.

Шест контролно-пропускателни пункта бяха разположени на входно-изходните точки на двете села,съобщиха от ОДМВР-Видин.



В контролните действия участваха чиновници от районните ръководства в Белоградчик и Видин, секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “, „ Противодействие на икономическата престъпност “ и Зонално жандармерийско ръководство – Монтана.

Спецакция в Монтана, арестуваха двама души

Служителите на реда ревизираха 105 моторни транспортни средства и 171 лица (15 от тях престъпен контингент). За установените нарушавания сформираха 19 акта и 10 фиша – по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските персонални документи и Закона за придвижване по пътищата.



В частен парцел в Гара Орешец служителите на реда откриха 11,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им генезис. Дървесината е конфискувана по надлежния ред, а по случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс.



В хода на интервенцията са формирани и две предварителни инспекции - по член 234 от Наказателен кодекс (държане на акцизни артикули без български акцизен бандерол) и по чл.235 от Наказателен кодекс (съхранение на нелегално добита дървесина).

По време на акцията с полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани 8 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР