Специализирана акция на МВР в трите центъра за мигранти на

...
Специализирана акция на МВР в трите центъра за мигранти на
Коментари Харесай

Полицаи влязоха в бежанските центрове в София

Специализирана акция на Министерство на вътрешните работи в трите центъра за мигранти на територията на София. Малко преди 20 часа чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи влязоха на територията им за инспекция на лицата, които ги населяват. Според униформените инспекцията е регулярна, а Министерство на вътрешните работи реагира на всеки сигнал за неправда, който получава, оповестява Българска национална телевизия.

Служителите на Столична дирекция на вътрешните работи ревизират съблюдава ли се редът, има ли външни хора в центъра, прибрали ли са се всички, пространствата се претърсват за рискови и неразрешени предмети. В рамките на интервенцията структурите на Министерство на вътрешните работи употребяват и особено подготвени кучета.

„ Целта на акцията е инспекция на трите центъра на територията на София за лица, които са нерегламентирано на територията на центровете, за рискови предмети и неразрешени движимости, наркотични субстанции и други. Проверява се стая по стая, човек по човек “, сподели зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов.

От центъра в „ Овча купел “ беше изведен един мигрант поради подозрения за престъпна демонстрация, инспекциите не престават.

„ Нашата цел е да установим дали единствено лицата, които имат право да населяват тези общежития са налице “, съобщи Мирослав Данаилов, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

В средата на март стана ясно, че центърът за бежанци в „ Овча купел “ ще бъде поетапно закрит. На 14 март стартира пренасяне на част от мигрантите и пренасочването им към центрове в други елементи на страната.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР