Специализиран ваксинационен мобилен пункт бе разположен в двора на Университета

...
Специализиран ваксинационен мобилен пункт бе разположен в двора на Университета
Коментари Харесай

Един ваксинационен бус за целия Студентски град

Специализиран имунизационен мобилен пункт бе ситуиран в двора на Университета за национално и международно стопанство . Целта - да се подтиква имунизацията измежду студентите и младежите, при които равнищата на ваксиниране са относително ниски. Инициативата е на студентския съвет към ВУЗ-а, като задачата - да има присъствено образование.

Именно по този метод - присъствено, ще стартира образователната година в УНСС, която публично бе открита през днешния ден, 20 септември, увери ректорът на университета Димитър Димитров. " Основен наш приоритет е да се защищити здравето на студентите и преподавателите . Като университет номер 1 в областта на дигитализацията у нас ние сме подготвени да предоставим качествено обучение на нашите студенти каквато и форма на образование да има - присъствено или онлайн ", съобщи той.
 Над 20 000 са към този момент умрелите от COVID-19 в България
Над 20 000 са към този момент умрелите от COVID-19 в България

458 са новите случаи - 9.6% са позитивните случаи

На откриването на имунизационния пункт участва и зам.-министърът на опазването на здравето Тома Томов. Има интерес от построяването на още сходни пунктове при висшите учебни заведения, уточни той, само че не посочи кои ВУЗ-ове са поискали да изградят такива. Не посочи и какъв брой % от студентите или младежите са имунизирани.

Мобилният пункт пред УНСС ще обслужва целия Студентски град, уточни ректорът на университета. На имунизираните ще бъдат издавани и документи за имунизация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР