Специализиран полицейска операция с акцент върху спазването на правилата за

...
Специализиран полицейска операция с акцент върху спазването на правилата за
Коментари Харесай

Специализирана операция с акцент върху водачите на двуколесни превозни средства започва от утре в Кърджали

Специализиран полицейска интервенция с акцент върху спазването на разпоредбите за придвижване от водачите на двуколесни транспортни средства, ще се организира на територията на цялата област Кърджали от 15 до 20 октомври. Това съобщи пред публицисти началникът на бранш „ Пътна полиция “ в Кърджали основен контрольор Николай Дачев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той разясни, че в обсега на акцията попадат мотоциклети, колела, както и самостоятелни електрически транспортни средства (тротинетки). 

Дачев напомни, че водачите на двуколесни транспортни средства са били в обсега и на извършената в границите на миналата седмица интервенция ROADPOL. Като резултат от нея той регистрира открити седем водачи без каска. 

По линия на интервенцията са били тествани 1690 моторни транспортни средства от общо 3189 тествани през изтеклата седмица в област Кърджали. Установени са 73 водачи без предпазни колани, както и 16 които употребяват мобилните си телефони по време на шофиране. Установени са също 10 пасажери без колан, както и седем случая, в които не е спазено условието за возене на деца с нужните детски столчета.

За откритите нарушавания са формирани 223 акта и 884 фиша. Заснети са и 979 клипа за превишена скорост. Настъпили са 12 произшествия, като седем са с материални вреди и пет с леко потърпевши водачи, сподели още основен контрольор Николай Дачев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР