Специализиран изследователски екип получи до £1,7 милиона за финансиране на

...
Специализиран изследователски екип получи до £1,7 милиона за финансиране на
Коментари Харесай

„Повторна“ ваксина за рак на белия дроб в работи, която може да разпознава и унищожава „червените знамена“ в клетките

Специализиран проучвателен екип получи до £1,7 милиона за финансиране на „ новаторска “ ваксина против рак на белия дроб за висок риск пациенти.

Учени от Оксфордския университет, института Франсис Крик и Лондонския академични лицей (UCL) сътвориха изменящия живота инжекцион, наименуван „ LungVax “, за ликвидиране на ракови кафези. Групата употребява технология, сходна на тази, която направи имунизацията AstraZeneca Covid-19.

Cancer Research UK и CRIS Cancer Foundation предложиха финансирането, с цел да оказват помощ на специалистите да произведат 3000 дози от инжекцията. Инжекцията работи, като употребява верига от ДНК, с цел да помогне на имунната система да разпознава протеини с " червен байрак " (неоантигени), с цел да може да ги унищожи. Протеините се демонстрират на повърхността на клетката заради причиняващите рак разновидности в ДНК на клетката.

Мишел Мичъл, основен изпълнителен шеф на Cancer Research UK, сподели: „ Науката, която сполучливо изведе света от пандемията, скоро може да ни насочи к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР