Специализантът по кардиология в УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ д-р Иван-Асен

...
Специализантът по кардиология в УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ д-р Иван-Асен
Коментари Харесай

Млад лекар от „Пирогов“ с престижна европейска награда

Специализантът по кардиология в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ доктор Иван-Асен Шишманов беше на награден от SPAF Academy (Stroke Prevention in Atrial Fibrilation – Превенция на Инсулт при Предсърдно Мъждене) на годишния теоретичен конгрес. Наградата е за разказан от доктор Шишманов клиничен случай от личната му процедура, обвързван с предварителната защита на мозъчния инсулт, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

SPAF Academy (Stroke Prevention in Atrial Fibrilation – Превенция на Инсулт при Предсърдно Мъждене) е годишен теоретичен конгрес, проведен от Boehringer Ingelheim, фокусиран върху новостите в лекуването и предварителната защита на мозъчния инсулт при пациенти с предсърдно мъждене и в частност оралната антикоагулантна терапия. Тази година събитието се организира във Виена сред 16-18.01.2019 и включваше делегати от близо 20 европейски страни, всред които и България, споделя доктор Шишманов. Лектори са били експерти в областите на кардиологията, неврологията и хематологията от Канада, Германия, Австрия, Полша, които са показали извънредно забавни и потребни лекции на тематика антикоагулация и предварителна защита на мозъчен инсулт, пречупени през призмата на съответната им компетентност.

Част от събитието протича като „състезание“ сред лекари за показване на клинични случаи от личната им процедура. Подадени са към 500 случая, които са селектирани от комисия, формирана от мултинационален и мултидисциплинарен екип експерти в трите гореописани области и сведени до 20, сред които протече и самото „състезание“.

„ От тези 20 бяха селектирани 3 печеливши, всред които и моят. Наградата за създателите е спонсорство за Европейският, а тази година и Световен Конгрес по Кардиология, който ще се организира в Париж през август-септември. Фокусът на конгреса тази година ще бъдат разликите в честотата, клиничното протичане, диагностичните методики и лечебния метод на другите болести в региона на кардиологията “, описа доктор Шишманов. Очаква се броят на посетителите да бъде над 30 000 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР