Специалистите твърдят, че динята е здравословна, но трябва да се

...
Специалистите твърдят, че динята е здравословна, но трябва да се
Коментари Харесай

Защо не бива да ядем повече от едно парче диня на ден? Вижте ендокринологът за какво предупреди:

Специалистите настояват, че динята е здравословна, само че би трябвало да се употребява умерено. Д-р Павлова счита, че хората постоянно преувеличават количествата и по този начин си вредят.

– Смята се, че динята, ябълките и горските плодове са плодове, които съдържат единствено вода и витамини. Междувременно обаче дамите качват забележителен брой килограми от същата тази „ вода “.

Имам и такива пациенти, които напълняха от диети, ядейки единствено любеница.

Трябва да знаете едно: плодовете, с изключение на вода и витамини, съдържат и доста фруктоза (захар). Излишъкът от фруктоза провокира имунитет към два значими хормона, а точно лептин – хормон на мастната тъкан и инсулин – хормон на панкреаса. От своя страна води до непрекъснато повишение на имунитета.

Това е циничен кръг – твърди Зухра Павлова, ендокринолог от Университетската болница в Москва.

Един комат любеница обезпечава 25% от дневната потребност от витамин С. Витамин С е значим за здрави зъби и венци, оказва помощ за усвояването на желязото, поддържа здрава съединителна тъкан на кожата, имунната функционалност и заздравяването на рани.

Този витамин съдържа и антиоксиданти, тъй че предотвратява увреждането на клетките посредством обезвреждане на свободните радикали – молекули, за които се счита, че са свързани със стареенето и появяването на избрани болести.

Има от ден на ден доказателства, че хората, които ядат задоволително плодове и зеленчуци, с цел да задоволят ежедневните си потребности от витамин С, имат по-стабилно кръвно налягане от тези, които не ядат задоволително от тези значими храни.

ИЗГРАДЕТЕ СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА

Динята има доста витамин А, който играе значима роля за здравето на очите, растежа на костите, възпроизводството и деленето на клетките.

Витамин А е жизненоважен за голям брой други функционалности, в това число контролиране на имунната система и производството на лимфоцити. Едно парче обезпечава 30% от дневните потребности.

МОЖЕТЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ Пожарна охрана ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН

Тъй като в доста страни повече от 60% от възрастното население е с наднормено тегло или затлъстяване, рискът от хронични болести се усилва. Ако желаете да намалите рисковите фактори, имайте поради, че един комат любеница има единствено 40 калории. Вкусният плод е с ниско наличие на калории, само че богат на хранителни субстанции.

ПАЗИ ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО

Изследванията демонстрират, че хората, които ядат най-малко три порции плодове и зеленчуци дневно, имат по-малък риск от инсулт, в сравнение с хората, които ядат единствено една порция дневно.

Тъй като динята е доста питателна и не натоварва тялото с мазнини, похапвайте я вместо шоколад и солени закуски. Но не прекалявайте.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР