Специалистите по сигурност на информацията в САЩ следят сайта Zero

...
Специалистите по сигурност на информацията в САЩ следят сайта Zero
Коментари Харесай

US журналист за Фрог: ФБР разследва българска връзка с влиятелен проруски сайт

Специалистите по сигурност на информацията в Съединени американски щати наблюдават уеб страницата „ Zero Hedge “. Бивш сътрудник на ФБР, който наблюдава дезинформацията, твърди, че уеб сайтът е „ в центъра на бурята ” отдавна. Защо известен американски уебсайт като „ Zero Hedge “ е регистриран в България и е благосъстоятелност на българи? Все още нямам доста добър отговор на този въпрос. Подозирам обаче, че отговорите сочат към Русия.
Това сподели пред Фрог Нюз американският публицист Сет Хетена.

Срещу него в края на предходната година беше пуснат сигнал във Върховна касационна прокуратура поради негова обява. Автор на обвиняването против Хетена е Красимир Иванджийски, притежател на „ Строго секретно “. В свое следствие на Хетена доближава до обществена информация в България, която потвърждава, че Иванджийски е притежател и на скандално известния уебсайт „ Zero Hedge “, който буни духовете и подклажда спора сред Русия и Съединени американски щати.

Сет Хетена е американски създател и публицист, който живее в Сан Диего. Той е работил като сътрудник на Асошиейтед прес. Негови изявления са представяли в „ The New Yorker “, „ The Rolling Stone “, „ The New York Times “, „ The New Republic “ и „ The Los Angeles Times “. Автор е на две книги - „ Тръмп / Русия: Една дефинитивна история “ и „ Пирувайки с плячката “.

Неговият юрист Адв. Николай Хаджигенов съобщи пред Фрог, че в тази ситуация... прокуратурата се употребява против американския публицист за принуда, което до в този момент не се е случвало у нас. Той дефинира като сериозна опасност за случая околните контакти на родното ни обвиняване с съветския основен прокурор Юрий Чайка.

Фрог изпрати питане по случая и до Иванджийски, само че досега от него нямаме отговор.

Очаквайте на следващия ден изявление със Сет Хетена във Фрог Нюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР