Специалистите от НАСА се надяват с помощта на приближаващия се

...
Специалистите от НАСА се надяват с помощта на приближаващия се
Коментари Харесай

Марсоход може да събере променящи представите ни данни за възникването на живота

Специалистите от НАСА се надяват благодарение на приближаващия се до Червената планета марсоход "Пърсивиърънс "да получат нови данни, които радикално ще трансформират визиите ни за възникването на живота съобщи ТАСС.

Агенцията цитира думите на научния шеф на американското галактическо ведомство Томас Цурбухен, който означи, че "Пърсивиърънс " преодолява последните километри по пътя си към Марс. Ракетата-носител "Атлас V " с марсохода започва през месец юли 2020 г.от космодрума на кейп Канаверал. Очаква се шестколесната научна лаборатория с маса над един звук да кацне на повърхността на Марс на 18 февруари.

Той е първият роувър, конструиран особено за търсенето на следи от съществуването в предишното на микробен живот на Марс. Учените се надяват да се натъкнат на земни мостри, които са се образували във вода. В тях биха се съхранили химически съставни елементи, свидетелстващи за съществуването в предишното на живи организми. Тези нови данни могат радикално да променят нашите показа за произхода и разпространяването на живота на Земята.

"Пърсивиърънс " може да открие следи от живот под формата на строматолити. Това са най-прости изкопаеми организми. Ако на Марс не бъдат открити следи от живот, това ще ни разреши да създадем значими заключения. Това ще значи, че съществуването на пригодни условия за живот не водят автоматизирано до неговото пораждане, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР