Специалистите от медицински комплекс “Пълмед и Avon считат, че превенцията

...
Специалистите от медицински комплекс “Пълмед и Avon считат, че превенцията
Коментари Харесай

Avon И „ПЪЛМЕД“ заедно в борбата срещу рака на гърдата

Специалистите от медицински комплекс “Пълмед ” и Avon смятат, че предварителната защита и ранната диагностика са тяхна задача и че никоя жена не трябва да загуби живота си поради незнание.

Затова те сплотяват напъните си като през месец декември в медицински комплекс “Пълмед “ ще се реализира гратис консултиране на дами посредством ехографско или мамографско проучване на млечни жлези (според възрастта).

Прегледите ще се организират всяка сряда със наложително авансово записване на час на тел. 032 607 300, както и онлайн през платформата на и стартират от 7 декември.



„ Радваме се, че можем да осъществяваме акция за профилактика на рака на млечните жлези точно с Avon-компания, полагаща дългогодишни старания в тенденция предварителна защита на болестта. Медицински комплекс „ Пълмед “, посредством своите експерти и акции, поставя ориентирани старания за образование на пациентите за значимостта от навременната профилактика. Ранното разкриване на началните стадии на рака на гърдата посредством скрининг ехография и мамография усилват възможностите за сполучливо лекуване на болестта. Препоръчително е след към 30-тата си годишнина един път в годината дамите да преглеждат млечните си жлези чрез ехографско проучване. След 40-45- тата си година е желателно прегледът да се реализира с мамографско проучване един път годишно. Добре е то да не се прави в седмицата преди месечния цикъл, защото през този интервал млечните жлези са напрегнати.  Подходящ е интервалът и една седмица до 10 дни след привършване на месечния цикъл “, поучава доктор Екатерина Петкова, шеф на ДКЦ „ Пълмед “.

В международен мащаб Avon се бори против рака на гърдата от 1992 година, дарявайки за идеята 947 милиона $ и осигурявайки над 16 милиона профилактични прегледа.

„ Връзките и диалозите сред дами са най-важни за Avon. Милиони дами по света са част от общността на Avon. Ние използваме всяка част от бизнеса си, на всеки край по света, всеки ден, работейки в тясно съдействие с нашата мрежа от сътрудници, с цел да помогнем на 100 милиона дами годишно да бъдат осведомени по отношение на здравето на гърдите си. И тъй като имаме вяра, че концепциите имат смисъл единствено когато се трансфорат в деяние, през годините застанахме зад редица дарителски начинания “, разяснява екипът на компанията.

В България идеята е дейна към този момент 20 години, средствата се набират от продажбите на благотворителни артикули против рака на гърдата, които се оферират целогодишно в брошурата и онлайн. Даренията надвишават 1.5 милиона лв., а главен сътрудник от 2015 година е Фондация „ Една от 8 “.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР