Специалистите на компаниите Atlas VPN и CyRC направиха мащабно изследване

...
Специалистите на компаниите Atlas VPN и CyRC направиха мащабно изследване
Коментари Харесай

Atlas VPN и CyRC: всяко Android приложение има средно по 39 уязвимости

Специалистите на фирмите Atlas VPN и CyRC направиха огромно проучване сигурността на другите софтуерни съставни елементи на 3335 безвъзмездни и платени мобилни приложения в магазина. Оказа се, че към първото тримесечие на тази година, 63% от Android приложенията имат уязвимости, като техният приблизително всяко едно приложение има немалките 39 уязвимости .

Проблемите засягат освен безплатните приложения и игри, само че също по този начин и банковите и платежните стратегии. Най-уязвими се оказаха приложението от категорията „Топ-безплатни игри“ – 96% от тях включват уязвими модули. Следват „Топ-печелившите“ приложения (94%) и банковите приложения (88%).

„За първо тримесечие на 2021 година бяха открити 3137 неповторими уязвимости, които бяха открити над 82 хиляди пъти в другите приложения за Оценка за съвместимост Android. Като цяло, 73% от тези уязвимости са открити преди повече от две години. Но в първото тримесечие на тази година ние още веднъж ги откриваме в другите Android приложения: – специалистите.

Също по този начин, огромен брой уязвимости са открити в просветителните приложения (43%), в софтуера за повишение продуктивността на работата (41%) и във финансовите стратегии (39%).  Специалистите на Atlas VPN и CyRC допълват, че множеството от тези уязвимости не биха се появили, в случай че разработчиците по-внимателно преглеждат своя код.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР