Специалистите, които работят с деца с висока степен на аутистично

...
Специалистите, които работят с деца с висока степен на аутистично
Коментари Харесай

Специалисти обясняват защо може да е избягал Александър от Перник и оправдаха бащата

Специалистите, които работят с деца с висока степен на аутистично разстройство, изясняват, че връзката при тях е извънредно сложна. Детето може да изчезне с причина, която на нас да не ни се коства разумна. 

" Аз съм майка на юноша с аутизъм, който е на 22 години към този момент. И тъкмо това е моята задача и идея... За типове не може да се приказва. Може да се приказва за степен на тежест на аутистично разстройство ", споделя Владислава Цолова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че децата с аутистично разстройство не могат да се пазят. Те не разграничават заплаха от сигурност.

" Както сподели една майка в обществените мрежи: Тези, които упрекват бащата и родителите, които не се грижат добре в тази ситуация за детето, те знаят ли какво е да вървиш до тоалетна на отворена врата? ", сподели още Цолова.

Специалистът разяснява и случая с изчезналия Александър от Перник: " Моето мнение е, че детенцето е търсило внимание... да ги гонят да ги търсят. При тях звукът и светлината може да работи като болежка, а въпреки това може да имат счупено краче и да не усещат болежка до момента в който не схванат, че не могат да си служат с крайници ".

Специалистът доктор Диан Фрейзър, която е основател на френската школа по поведенческа терапия, споделя, че всяко дете с аутистично разстройство се нуждае от персонален помощник. 

" Детето може да изчезне с причина, която на нас да не ни се коства разумна. В този случай то е било в колата с татко си, татко му приказва по телефона и то просто си потегля. Ние не знаем от какво е желало да избяга, тъй като той не може да приказва. Но той не е могъл да го комуникира какво не е наред и за това просто си е тръгнал ", сподели доктор Фрейзър.

Тя прибавя, че огромна част от дейностите, които подхващат аутистите, не могат да бъдат планувани от близки и родственици. Но е безапелационна, че една от аргументите дребният Сашко от Перник да си тръгне, е, че е желал да избяга от нещо или да избегне някаква обстановка. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР