Специалисти в сектора твърдят, че компании като GrubHub, Nordstrom, Warby

...
Специалисти в сектора твърдят, че компании като GrubHub, Nordstrom, Warby
Коментари Харесай

И други търговски вериги искат да бъдат купени от Amazon

Специалисти в бранша настояват, че компании като GrubHub, Nordstrom, Warby Parker или Lowe са подобаващи варианти за Amazon.

© В© Fabrizio Bensch / Reuters Още по тематиката
Microsoft и Amazon сплотяват сили при гласовите асистенти

Устройствата на двете компании към този момент ще могат да се свързват
4 сеп 2017
Amazon стартира комерсиална война - понижава цените в Whole Foods Market

Плановете на онлайн колоса за добитата верига се отразиха на акциите на конкурентните компании
27 авг 2017
Amazon обезпечи финансиране за закупуването на Whole Foods

Пазарът на корпоративни облигации отбелязва рекордно равнище
16 авг 2017

След като онлайн колосът Amazon закупи комерсиалната верига Whole Foods в договорка за 13.7 милиарда $, огромна част от американските ритейл компании се надяват на сходна орис, оповестява Financial Times. Amazon подхваща такива стъпки, с цел да си обезпечи водещ пазарен дял в дълготраен проект.

Прогнозите

Банкери, профилирани в сливанията и придобиванията в ритейл бранша, оповестяват, че е регистрирано нарастване на фирмите за търговия на дребно, които изпращат поръчки, с цел да ревизират дали Amazon демонстрира интерес към тяхното придобиване. Предложенията идват най-вече от оператори на търговски вериги за облекла, хранителни артикули и артикули за всекидневна приложимост. Банкер от Ню Йорк е на мнение, че през днешния ден " всичко е обвързано с Amazon ". Той е помолил да бъде непокътната неговата анонимност, защото на банкерите е неразрешено да разискват пред медии информация, засягащи техни клиенти.

Вече са почнали и прогнозите по отношение на идната евентуална компания, която ще бъде определена от Amazon. Според анализатора от капиталовата компания Wedbush Securities Арън Търнър онлайн компанията се е прицелила към разрастващата се компания за доставки на хранителни артикули по домовете GrubHub, с цел да си обезпечи " водеща роля на хранителния пазар ". Търнър не е изцяло уверен дали тъкмо GrubHub влиза в проектите на Amazon, само че е безапелационен, че интернет колосът " е прецизно фокусиран върху хранителния пазар ". Той предвижда, че възможната договорка за закупуването на GrubHub ще бъде на стойност 4.5 милиарда $. Към момента към 55 хиляди ресторанта от над 1000 града в Съединени американски щати и Англия оперират взаимно с онлайн платформата GrubHub.

От друга страна, Джеф Глек от Foursquare допуска, че е по-вероятно Amazon да придобие оператора на комерсиалната верига Nordstrom. Глек счита, че това е " верният вид " за Amazon, защото профилът на потребителите в Whole Foods и Nordstrom е подобен. Като други вероятни варианти Глек показва Warby Parker или Lowe.

Проблеми пред ритейлърите

Засиленият интерес на фирмите за търговия на дребно към Amazon е подбуден от фрапантния спад на продажбите в бранша с 18% от 2010 година до момента. Въпреки това някои банкери поучават играчите на ритейл пазара да преструктурират бизнеса си и да се обединят със свои съперници, както и да не се надяват на " избавление от Amazon ". Откакто Amazon закупи Whole Foods, се усеща сериозен спад на цените на продуктите в комерсиалната верига. Цените на бананите са с 38% по-ниски, а на ябълките - с 43%, напомня Business Insider. Това се отразява отрицателно на останалите компании от сектора.

В своята история компанията за онлайн търговия е направила 130 придобивания. Най-голямата сходна договорка до момента е от тази година за закупуването на Whole Foods, до момента в който втората такава е от 2014 година, когато Amazon купи онлайн платформата Twitch за 970 млн. $. Всеки ден милиони консуматори употребяват Twitch, с цел да гледат надпревари по видеоигри.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР