Специалисти по здравни грижи от Пазарджишко започват срещи очи в

...
Специалисти по здравни грижи от Пазарджишко започват срещи очи в
Коментари Харесай

Търсят бъдещи сестри и акушерки в училищата

Специалисти по здравни грижи от Пазарджишко стартират срещи очи в очи с гимназисти, с цел да им опишат за специалностите си. Подобна самодейност се прави за първи път в страната, а една от задачите е повече младежи да станат медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, лаборанти. Идеята е на Регионалната гилдия на експертите по здравни грижи. Родила се още преди година, само че дълго била премисляна, с цел да се откри най-подходящата форма за реализирането.

Необичайните часове по кариерно насочване стартират след броени дни. Ще обзет освен учебни заведения в Пазарджик, само че и в дребните селища в дребните общини, заяви председателката на колегията - здравната сестра Галина Цинигарова. Засега в листата са 8 междинни учебни заведения, само че има опция да се включат и други. Разговорите ще бъдат разнообразени с прожекция на материал за благородната страна на сестринството, акушерството, труда на рехабилитаторите и лаборантите.

Амбициозната акция на съсловната организация е в отговор на крещящия дефицит на изброените фрагменти. На тях се крепи опазването на здравето, а те понижават пагубно освен у нас, само че и в целия свят.

„ Ако продължава с тези бързи темпове намаляването на експертите по здравни грижи, опазването на здравето е застрашено ", споделя Галина Цинигарова.

На гимназиите, в които не се проведат часове по кариерно насочване, ще бъдат предоставени брошури с всички образователни заведения, в които образоват бъдещи междинни медицински експерти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР