Специалисти от район „Централен“ ще обследват във вторник улиците в

...
Специалисти от район „Централен“ ще обследват във вторник улиците в
Коментари Харесай

Пренареждат разбития калдъръм в Стария град, ако се отпуснат...

Специалисти от регион „ Централен “ ще обследват във вторник улиците в Стария град, на които се постанова пренареждането на калдъръма.

Каменната настилка тук-там е разместена като че ли по нея е минал танк и хората, тръгнали на разходка из Трихълмието, би трябвало да гледат непрекъснато в краката си, с цел да не се потрошат. Неравната настилка основава стеснение и за туристите, защото са принудени да гледат къде стъпват, вместо да се любуват на неповторимите старинни къщи.

Кметът на региона Георги Стаменов е разпоредил огледа. След като се приготви лист с улиците и прогнозната стойност на ремонтите, ще внесе предложение до община Пловдив за разпределяне на средства от градския бюджет.

Читателите на „ Марица “ упорстват още веднъж за

ограничение на трафика в резервата.

Ето каква рекомендация те насочат към локалната власт:

„ Достъпът на коли в Старинен Пловдив би трябвало да бъде минимизиран. Старият град би трябвало да е пешеходна зона като " Капана ". Сега не можеш да се разминеш от ВИП персони с тежки возила, дистрибутори, поданици на квартала - паркиращи пред къщите си, таксита - и да не забравяме " височайшите " преподаватели в Биологическия факултет и АМТИ, които даже са си уредили паркинг на върха на хълма. Грозно и селско, господа учени. Засрамете се. Когато гостите на града седнат на кафе на Античния спектакъл, преподавателските ауспуси им димят под носовете. Имаше доста повече ред преди години “.

От Оперативна програма " Общинска защита " настояват, че през двете бариери минават единствено коли, за които е позволен достъп до резервата.

При идната актуализация на бюджета Стаменов ще желае спомагателни пари и за запълване на най-опасните дупки на улиците в региона.

От средствата, които бяха предоставени тази година на „ Централен “, са останали единствено 10 000 лв.

А идва и зимата.

В момента се работи на няколко обекта в региона. Строителите благоустрояват градинката до бившето кино „ Кочо Честеменски “ на бул. „ Шести септември “, където през днешния ден ще инсталират шадраван с четири метра диаметър. Предстои да прекарат поливна система и да озеленят пространството към площадчето.

Живеещите на ул. „ Стадиона “ най-сетне дочакаха строители и скоро ще имат ремонтирана настилка и паркоместа. Възстановихме и тротоара на ул. „ Георги Селемински “, който беше разкопан своеволно от мобилен оператор, описа Георги Стаменов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР