Специалисти от район „Централен“ ще обследват във вторник улиците в

...
Специалисти от район „Централен“ ще обследват във вторник улиците в
Коментари Харесай

Пренареждат калдаръма в Стария град, за да не си трошим кра...

Специалисти от регион „ Централен “ ще обследват във вторник улиците в Стария град, на които се постанова пренареждането на калдъръма.



Каменната настилка тук-там е разместена, като че ли по нея е минал танк и хората, тръгнали на разходка из Трихълмието, би трябвало да гледат непрекъснато в краката, с цел да не се потрошат. Неравната настилка основава стеснение и за туристите, защото са принудени да гледат къде стъпват, вместо да се любуват на неповторимите старинни къщи.

Кметът на региона Георги Стаменов е разпоредил огледа. След като се приготви лист с улиците и прогнозната стойност на ремонтите, ще внесе предложение до община Пловдив за разпределяне на средства от градския бюджет.



При идната актуализация на бюджета Стаменов ще желае спомагателни пари и за запълване на най-опасните дупки на улиците в региона. От средствата, които бяха предоставени тази година на „ Централен “, са останали към 10 000 лв.. А идва и зимата.



В момента се работи на няколко обекта в региона. Строителите благоустрояват градинката до бившето кино „ Кочо Честименски “ на бул. „ Шести септември “, където в понеделник ще инсталират дребен шадраван с четири метра диаметър. Предстои да прекарат поливна система и да озеленят пространството към площадчето.



Живеещите на ул. „ Стадиона “ най-сетне дочакаха строители и скоро ще имат ремонтирана настилка и паркоместа. Възстановихме и тротоара на ул. „ Георги Селимински “, който беше разкопан своеволно от мобилен оператор, описа Георги Стаменов.



Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР