Специалисти от норвежкия изследователски център NORSAR, занимаващи се с изследване

...
Специалисти от норвежкия изследователски център NORSAR, занимаващи се с изследване
Коментари Харесай

Сеизмологични данни доказват, че стената на ВЕЦ Каховка е взривена

Специалисти от норвежкия проучвателен център NORSAR, занимаващи се с проучване на сеизмичните феномени, оповестиха, че в деня на разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа евентуално е станала детонация в региона на централата , цитира данните им Руската работа на Би Би Си.

" Данните от районните сеизмични станции демонстрират ясни сигнали във вторник, 6 юни в 2:54 локално време. Часът и местоположението (координати: 46.7776, 33.37) съответстват със известията в медиите за сриването на язовир Каховка. Сигналите демонстрират, че е имало детонация ", се споделя в изказване на учените.

Веднага след на Каховската водноелектрическа централа украинските управляващи, които я превзеха в самото начало на войната.

В петък Службата за сигурност на Украйна, който съгласно украинските служби за сигурност потвърждава, че Русия е взривила централата.

Изявленията на съветски публични лица и медии за случилото се разграничават. Първоначално окупационните управляващи на Херсонска област твърдяха, че водноелектрическата централа е разрушена заради месеци на обстрел. Скоро се появиха и изказвания за ракетна офанзива, сякаш нанесена от въоръжените сили на Украйна в нощта преди злополуката (държавната организация ТАСС продължава да се придържа към тази версия).

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в началото назова разрушаването на Каховската водноелектрическа централа резултат от бойкот от Украйна, без да прецизира по какъв начин тъкмо е осъществен този бойкот. В петък Песков сподели, че " Украйна е взривила язовира ".
 Най-малко 13 души са станали жертва на наводнението от опустошения язовир
Най-малко 13 души са станали жертва на наводнението от опустошения язовир

Данни от украинска и съветска страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР