Специалисти от компанията за кибер безопасност CSIS разкриха фалшиво приложение

...
Специалисти от компанията за кибер безопасност CSIS разкриха фалшиво приложение
Коментари Харесай

Разкриха приложение в Google Play за източване на кредитни карти


Специалисти от компанията за кибер сигурност CSIS разкриха подправено приложение за смарт телефони на системата Android, написа порталът Medium. Според информацията, на потребителите се предложило да изтеглят в платформата Гугъл Play приложението Updates for Samsung, където са събрани най-различни усъвършенствания за смарт телефона от сякаш публични разработки.

След определяне на приложението се оказва, че ползвателите попадат в уеб страницата update.com, където са качени публикации и вести за Android, притъпяващи бдителността на потребителите.

Освен това, в някои раздели на приложението са качени многочислени реклами, които пречат на потреблението, само че се предлага да бъдат отстранени от мониторите за $9. Приложението предлага също годишен абонамент за възобновяване на смарт телефона за $34,9.

Разплащането обаче става не посредством GooglePlay, а откакто приложението получи цялата информация за кредитната карта на ползвателя.

Въпреки това в приложението има алтернатива за безвъзмезден достъп към обновяванията, само че в този случай скоростта е прекомерно ниска и те стават доста постепенно. Затова ползвателите избират да платят за по-бързо приемане на „ обновлението”, само че в действителност трансферират към приложението данните за своите кредитни карти.

Експертите приканват потребителите да бъдат деликатни, тъй като това приложение има над 10 млн. прехвърляния в Гугъл Play и не е ясно какъв брой от тях са превели пари.

Обновяванията на смарт телефона би трябвало да става единствено посредством вътрешните настройки, а не посредством странични приложения, предизвестяват експерти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР