Специалисти от компанията Thales успешно хакнаха европейски сателит и демонстрираха

...
Специалисти от компанията Thales успешно хакнаха европейски сателит и демонстрираха
Коментари Харесай

Хакери преодоляха защитата и получиха пълен контрол над европейски сателит

Специалисти от компанията Thales сполучливо хакнаха европейски спътник и демонстрираха работата на неговите защитни системи на конференцията CYSAT.

За това заяви Gizmodo.

Цел на учените стана дребният спътник GPS-SAT, принадлежащ на Европейската галактическа организация (ESA). Те освен съумяха да преодолеят системите за отбрана на спътника, само че и да поемат надзор над него.

Хакерите получиха достъп до световната система за позициониране, системата за ориентировка и бордовата камера OPS-SAT. Те обаче не попречиха на работата на устройството и не трансформираха орбитата му.

По думите на специалистите на Thales, спеицалистите са съумели да хакнат спътника, употребявайки общоприетите позволения за достъп, с цел да влязат в контролния интерфейс. Това им разреши да получат цялостен надзор над хардуера и опция да качат злоумишлен код в неговия програмен продукт.

Вицепрезидентът на Thales Пиер-Ив Жоливет акцентира, че галактическата промишленост би трябвало да обърне внимание на киберсигурността на всички стадии от създаването и употребата на спътниците. Това ще помогне за попречване на сходни произшествия в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР