Специалисти от Бристълския университет са провели изследване, в което били

...
Специалисти от Бристълския университет са провели изследване, в което били
Коментари Харесай

Обявиха страшни факти за смъртността на родители и деца в семейства с наднормено тегло

Специалисти от Бристълския университет са провели проучване, в което били обхванати към 60 000 души - родители и децата им, осведоми EurekAlert.
В хода на проучването учените са анализирали въздействието на високия и ниския показател на телесната маса върху човешкия организъм и са наблюдавали взаимовръзката сред непотребното тегло и високата смъртност в фамилиите на участниците в изследването.
Съвместно с сътрудници от Норвежкия университет за естествени и механически науки учените от Бристъл изяснили по какъв начин смъртността измежду родителите е обвързвана с телесната маса и с тежестта на техните деца.
Научния труд на английските и норвежките учени се опира на обстоятелството, че телесната маса на родителите и децата е обвързвана генетично. При това върху индикаторите на детето не въздействат заболяванията на родителите.
Като включват в разбора и телесната маса на децата и нивото на смъртността на родителите, откривателите са съумели да разкрият директно връзка сред затлъстяването и риска от гибел в фамилиите на участниците в проучването.
Изследването на английските учени опровергава и съждението, че незначителният остатък на телесна маса не нанася щета на организма.
"Открихме, че предходните проучвания са подценявали въздействието на наднорменото тегло върху смъртността и нашите заключения удостоверяват рекомендациите за поддържане на показателя на телесната маса в границите от 18,5 до 25 ", декларира един от създателите на проучването доктор Дейвид Кларк.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР