Специалисти от болницата в университета в Киото за пръв път

...
Специалисти от болницата в университета в Киото за пръв път
Коментари Харесай

В Япония присадиха бели дробове от жив донор на човек с коронавирус

Специалисти от болничното заведение в университета в Киото за пръв път в света организираха сполучлива интервенция по присаждането на бели дробове от живи донори на пациентка, страдаща от тежка форма на пневмония, провокирана от ковид, заяви висшето образователно заведение.

" Очаква се първото в света присаждане на бял дроб от жив донор да стане перспективен метод за лекуване на пациенти със съществено развалени бели дробове ", се споделя в оповестеното известие на японските експерти.

На пациентката ѝ били присадени елементи от белите дробове на нейния брачен партньор и наследник. Тя се заразила с ковид в края на предходната година, нейното положение последователно се влошавало и почнали да ѝ отхвърлят и двата бели дроба. Операцията траяла към 11 часа. Понастоящем както пациентката, по този начин и двамата донори се усещат добре.

Отбелязва се, че сходна интервенция е осъществена за пръв път в света. По-рано на заболели от ковид бяха присаждани единствено бели дробове от донори, намиращи се в мозъчна кома.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР