Специалисти от Българския мебелен клъстър изработват прототип на умен ученически

...
Специалисти от Българския мебелен клъстър изработват прототип на умен ученически
Коментари Харесай

Българският мебелен клъстер ще произвежда умни чинове

Специалисти от Българския мебелен клъстър създават първообраз на интелигентен училищен чин. Новият артикул е част от плана " Иновативни дружно ", който е с бюджет 993.8 хиляди лв. и би трябвало да завърши през лятото на тази година. Осемдесет % от средствата са дотация по стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".
Продуктът
Разработването на чина стартира след особено изследване за потребностите и проблемите на учениците. Работата лишава към година и включва още правене на дизайн идея, на първичен план и следващи модификации, изчертаване, тестване, разработване на първообраз, следващо тестване.
Източник: Български мебелен клъстер
Екипът създава три разновидността на чина: за по-малки и за по-големи възпитаници, както и една маса за зареждане на таблети и телефони. Сега се създава първообраз на по-лекия вид, който е предопределен за по-малките и е подобаващ за разнообразни модулни конфигурации. Тестванията на продукта се вършат в новата изпитателна лаборатория в Монтана, която е оборудвана със средства от същия план - " Иновативни дружно ", прецизираха за " Капитал " от Мебелния клъстер.

Дизайнът на чина разрешава да бъде употребен в разнообразни конфигурации - има самостоятелен слот за слагане на таблет в изправено състояние или в хоризонтална позиция, с цел да може устройството да се употребява за изобразяване, писане и гледане. В единия завършек на чина е планувано място за слагане на учебници и тетрадки, а в другия е вграден разклонител за USB портове за зареждане на цифрови устройства.
Източник: Български мебелен клъстер Реклама
Все още се прецизират крайните материали, дизайнът и индустриалният развой, по тази причина от клъстера не се ангажират с прогнози за цената на новия артикул. Но прецизират, че една от задачите на екипа е да реализира баланс сред функционалност и цена, тъй че тя да е търпима за образователните заведения.

Умните чинове ще се създават взаимно от членове на Българския мебелен клъстер. Плановете са те да се продават главно в чужбина на частни образователни заведения и основно в скандинавските страни поради изчистения дизайн и функционалност, само че ще бъдат препоръчани и в България, разясниха за " Капитал " от обединяването.
Източник: Български мебелен клъстер Проектът
Проектът " Иновативни дружно " е с 993.8 хиляди лева бюджет. От тях 80% са дотации по стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", а останалото е съфинансиране от Мебелния клъстер. Със средства от плана към този момент е купено съоръжение за изпитателната лаборатория, която ще прави тестване на съответни планове на участниците в клъстера, само че ще бъде налична и за външни ползватели.

Част от сумата е за съоръжение на дизайн център в поддръжка на концепциите на обединяването, както и на обособени негови членове. В бъдеще центърът ще може да показва услуги против такса на разнообразни други ползватели, показаха за " Капитал " от организацията.
Реклама
По плана се финансира и покупката на съоръжение за аудио- и видеоцентър за основаване на мултимедийно наличие за образование на личния състав.
Източник: Български мебелен клъстер Клъстерът
Българският мебелен клъстер е основан през 2009 година по самодейност на Геновева Христова, която е ръководител на организацията и ръководещ шеф на " Лигна груп " ООД. Софийското сдружение е главен мотор на клъстера, то изготвя и управлява осъществяването на плановете, реализира интернационалното бизнес развиване и маркетинга на клъстера.

Членове на Мебелния клъстер са български производители на мека мебел, корпусна мебел, мебели от солидна дървесина; български производители на железни съставни елементи за мебелната индустрия; просветителни институции; интериорни студиа и компании за ръководство на интериорни планове.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР