Специалисти от американската компания за киберсигурност Red Canary смятат, че

...
Специалисти от американската компания за киберсигурност Red Canary смятат, че
Коментари Харесай

Вирус удари близо 40 000 компютъра на Apple, според експерти по киберсигурност

Специалисти от американската компания за киберсигурност " Red Canary " считат, че незнайни хакери са съумели да разпространят своя програмен продукт, хипотетично злоумишлен, измежду близо 40 000 компютри Mac от , заяви Брайън Донахю - представител на " Red Canary ", осведоми ТАСС. Според него, експертите назовават ​​посочения програмен продукт " Silver Sparrow ". Както Донахю разясни, все още не е ясно с каква цел хакерите популяризират тази стратегия . „ Това може да бъде кражба на значима информация, щета на устройство или услуга, или блокиране на достъпа до данни. В този случай не знаем тъкмо каква е крайната цел, защото не сме виждали потреблението на " Silver Sparrow " за злонамерени цели ", изясни специалистът.
В същото време Донахю означи, че хакерите постоянно употребяват няколко софтуерни продукта за осъществяване на хакерски атаки. Някои от тях могат да играят поддържаща роля. Експертът акцентира, че " Silver Sparrow " има признаци на злоумишлен програмен продукт, в това число употреба на уязвимостите на операционната система на тези устройства. " Red Canary " има вяра, че " Silver Sparrow " може да изтегли съставените елементи, нужни за причиняване на вреди, в случай че е належащо. Представители на Apple обявиха, че към този момент са подхванали ограничения за отбрана на устройствата от въздействието на софтуера .
 Още един рисков компютърен вирус може да порази света Още един рисков компютърен вирус може да порази света
Хакерите са пуснали в интернет и втори вирус, откраднат от американските спецслужби, който може да бъде употребен за офанзиви против комп...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР