Специалисти идентифицираха нова разновидност на COVID-19. Наречена е Делтакрон, защото

...
Специалисти идентифицираха нова разновидност на COVID-19. Наречена е Делтакрон, защото
Коментари Харесай

Делтакрон: Откриха нов хибрид на коронавируса

Специалисти идентифицираха нова вариация на COVID-19. Наречена е Делтакрон, тъй като комбинира гени от познатите към този момент Делта и Омикрон разновидности, заяви организация Ройтерс. Вариантът е открит у минимум 17 пациенти в Съединени американски щати и Европа.

Тъй като доказаните случаи са малко, е прекомерно рано да бъде открито дали Делтакрон ще е доста инфектиран и дали ще предизвиква тежки затруднения, сподели Филип Колсон от Средиземноморския болнично-университетски институт по инфекциозни заболявания в Марсилия, заяви Дарик радио.

Екипът му е описал трима пациенти във Франция, инфектирани с вид на SARS-CoV-2, който съчетава шиповия протеин на Омикрон с " тялото " на Делта. Други две несвързани инфекции с Делтакрон са открити в Съединени американски щати съгласно непубликувано известие на компанията за генетични проучвания " Хеликс ". Други екипи оповестяват за още 12 случая на Делтакрон в Европа от януари в бюлетини за вирусни проучвания.

При генетичните рекомбинации на човешките коронавируси два разновидността заразяват една и съща клетка гостоприемник.

" По време на пандемията от COVID-19 два или повече разновидността са циркулирали по едно и също време в едни и същи географски региони. Това сътвори благоприятни условия за рекомбинация сред тези два разновидността ", споделя Колсон, като прибавя че екипът му е създал PCR тест, който може бързо да открива съществуването на този вирус.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР