Специалистът по унищожаване на данни Garner представи нов продукт за

...
Специалистът по унищожаване на данни Garner представи нов продукт за
Коментари Харесай

Представен е „екологичният унищожител“ на твърди дискове DiskMantler

Специалистът по заличаване на данни Garner показа нов артикул за бързо демонтиране на твърди дискове. Само за 90 секунди DiskMantler разклаща диска до гибел и по-късно го разглобява на обособените му съставни елементи.

Твърдият диск се слага в DiskMantler сходно на VHS касета, след което потребителят задава време за работа, вариращо от 8 до 120 секунди. Garner пресмята, че унищожаването на един диск лишава приблизително 60 секунди, само че времето зависи от съответния модел. След привършване на процеса машината изхвърля съставените елементи на диска и минава в режим на подготвеност за идната си жертва.

По време на процеса DiskMantler твърдият диск се разпада изцяло на съставните си елементи. Garner акцентира екологичността на този метод, изключително спрямо индустриалния стандарт за изгаряне на дискове, при който те се нагряват до температури, надвишаващи 670 градуса по Целзий, като оставят след себе си токсични субстанции и унищожават редкоземните детайли на магнитите.

Разбиването и натрошаването на твърди дискове изисква голямо количество сила и не унищожава изцяло данните – хакерите към момента имат късмет да ги възстановят.

Подходът на Garner ви разрешава да „ разглобите “ диска на неговите съставни елементи по екологичен метод и да ги запазите за по-нататъшно преработване или потребление, само че това не е 100% безвреден метод за заличаване на данни.

Възможността за понижаване на количеството на електронните боклуци е значим мотив за DiskMantler, защото взема решение сериозен проблем в международен мащаб. По данни на Организация на обединените нации скоростта, с която се генерират електронни боклуци, е 5 пъти по-бърза от скоростта, с която те се рециклират благодарение на документирани способи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР