Специалистът по спортно право Георги Градев публикува пост в профила

...
Специалистът по спортно право Георги Градев публикува пост в профила
Коментари Харесай

Георги Градев: Борислав Михайлов няма да бъде вписан като президент на БФС

Специалистът по спортно право Георги Градев разгласява пост в профила си във Facebook, в който изрази мнение, че Борислав Михайлов няма да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз (БФС) в Търговския указател.

Припомняме ви, че през вчерашния ден Апелативният съд в София взе решение да, в това число и избора на Михайлов за президент на централата.

От изказването на Георги Градев обаче излиза наяве, че футболният Балкан Варвара, чийто представител бе той по време на конгреса, ще употребява правото си да апелира това решение пред Върховния касационен съд (ВКС), което няма да разреши вписването на Борислав Михайлов като президент на БФС.

В допълнение Градев изрази подозрения по отношение на безпристрастността на решението на Апелативния съд, защото " в границите на процедурата по делото са били позволени голям брой доказателства, показани от БФС, без никакво съображение ".

Накрая Георги Градев,, прикани за свикването на един почтен и съединителен конгрес.

Ето го и целия пост, оповестен от Георги Градев:

" АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД НЕ Е ГЛЕДАЛ ДЕЛОТО НА БАЛКАН ВАРВАРА Пожарна охрана СЪЩЕСТВО, БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ НЯМА ДА БЪДЕ ВПИСАН КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР

Апелативният съд не е гледал всъщност делото за печално известния Конгрес на БФС от 12 октомври 2021 година Борислав Михайлов няма да бъде вписан в Търговския указател като президент вследствие на излязлото през вчерашния ден решение по обжалването на Балкан (Варвара).

Прави усещане, че разнообразни медии излязоха с погрешни изказвания за решението на Апелативния съд. Първо, жалбата на Балкан (Варвара) не е единствената тъжба по делото, както се твърди. Има и друга, която е предмет на провесен развой пред Софийски градски съд и там към момента няма планувана дата за намерено правосъдно съвещание. Второ, решението на Апелативния съд предстои на обжалване пред Върховния касационен съд, от което Балкан (Варвара) ще се възползва в период.

С оглед на тези два обстоятелството е невероятно легитимирането на избора на Михайлов и Изпълнителния комитет и тяхното регистриране в Търговския указател.

По отношение на самото решение на Апелативния съд, в границите на процедурата по делото бяха позволени голям брой доказателства, показани от БФС, без никакво съображение. Това ни накара да се съмняваме в безпристрастността на съда.

Съдебният акт не позволява разногласието всъщност, нито дефинира оспорените решения, взети на Конгреса през октомври 2021 година, като законни. Този въпрос остава отворен и занапред следва да бъде решен от Софийски градски съд в друго произвеждане.

Съдът споделя, че откакто Балкан (Варвара) е бил изключен като член на БФС предходната година, от този миг нататък за тях не съществува юридически интерес да оспорват решенията на Конгреса, състоял се шест месеца преди изключването от БФС.

Абсурдността на този юридически мотив е явна.

Първо, в случай че това решение остане в действие, на следващия ден ще се сътвори подобен казус, че никой в никакъв случай няма да може да апелира решенията на БФС или на което и да е друго съдружие с нестопанска цел, заради простата причина, че сега, в който апелира, може да бъде изключен като член на сдружението и по този начин да се постави завършек на оспорването в съда.

И второ, в случай че някой член на БФС бъде изключен, освен това състояние няма да има по какъв начин да апелира такова решение, тъй като като е изключен, няма юридически интерес.

Такъв излаз е неприемлив в естествена правова страна и не кореспондира с волята на законодателя и духа на закона. Това на практика лишава правото на достъп до правораздаване.
В тази посока има ясна и трайна процедура на Върховния касационен съд, който реализира висш правосъден контрол за точното и еднообразно използване на законите.

Има излаз от съзнателно основаната обстановка от управление на БФС с изминал мандат и то е доста просто – привикване на почтен, съединителен конгрес, с присъединяване на всички нелегално изключени клубове от БФС предходната година. Такъв конгрес ще обезсили решенията на предходните конгреси и делата по тях ще станат безпредметни и ще бъдат прекъснати. Само от ръководителите на БФС зависи дали ще продължи безвремието и затъването в юридическия безпорядък, или ще се разплете гордиевият възел, преди да е станало прекомерно късно за избавление на българския футбол, принудително убит от БФС през последните 17 години "



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР