Специален тест, разработен от БАН, ще бъде въведен за 3-годишните

...
Специален тест, разработен от БАН, ще бъде въведен за 3-годишните
Коментари Харесай

Въвеждат тест за 3-годишните в детските градини

Специален тест, създаден от Българска академия на науките, ще бъде въведен за 3-годишните деца, посещаващи детска градина. Най-рано от идната година възпитателите ще подлагат 3-годишните на оценка на уменията им.
В учебните заведения пък родителите ще получават имейл за осъдените възпитаници, а разпоредбите за извиняване на отсъствията ще претърпят смяна.
Това са част от промените в новата разпоредба за приобщаващо обучение, която ще бъде гласувана на днешното съвещание на кабинета.
Промените дават повече благоприятни условия на учебните екипи в тяхната връзка с родителите. Така да вземем за пример в случай че има проблем с възпитаник, учителят ще може да се свърже с негов родител по имейл, а освен по телефон. Ако пък родителят е неоткриваем дълго време, шефът на учебното заведение ще може да се обръща към отделите за Закрила на детето, съобщи Дарик.
Променят се и разпоредбите за извиняване на отсъствия. Само с съобщение до класния началник децата ще могат да отсъстват до 3 дни по фамилни аргументи, а до 7 дни - с съобщение до шефа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР