Специален робот с UV-C лъчи ще дезинфекцира помещенията в МБАЛ

...
Специален робот с UV-C лъчи ще дезинфекцира помещенията в МБАЛ
Коментари Харесай

Робот се включва в борбата срещу вирусите в пловдивска болница

Специален робот с UV-C лъчи ще дезинфекцира пространствата в МБАЛ " Свети Мина " в Пловдив. Машината е подаяние на общинското здравно заведение. 

Апаратът се ръководи отдалечено и унищожава вируси, бактерии и други микроорганизми, измежду които и COVID-19, с успеваемост от над 99.9999 на 100, като имат потенциал да дезинфекцира автоматизирано пространства от два до 2000 кв. м. в границите на пет до 150 мин.

Предимствата на потреблението на тази технология са доста и тя е подобаваща, както за здравни заведения, по този начин и за публични здания , посочи шефът на болничното заведение проф. Петър Петров.

По думите му технологията подкрепя работата на лекарите и медицинския личен състав, като разрешава да се дезинфекцират пространства, които са нечисти или инфектирани с разнообразни патогени. Начинът на разчистване не излага на риск медицинския личен състав. Роботът дезинфекцира независимо и при отразено придвижване той стопира незабавно.

Дезинфекцията на болничните стаи, коридорите и прилежащите пространства, през които минават заболели, е извънредно значима и една такава инсталация покачва равнището на обеззаразяване, разяснява доктор Калин Калинов, шеф Дирекция " Здравеопазване " в общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР