Специален пропускателен режим въведоха във Второ основно училище "Д-р Петър

...
Специален пропускателен режим въведоха във Второ основно училище "Д-р Петър
Коментари Харесай

В шуменско училище ученици влизат в клас само след преглед на входа

Специален пропускателен режим вкараха във Второ главно учебно заведение "Д-р Петър Берон " в Шумен.

До образователни занимания ще бъдат допускани единствено здрави възпитаници, като за това ще следи комисия от здравното лице в образователното заведение, дежурния преподавател и шефа. Проверката се прави на входната врата, като учениците, за които има подозрения за проблеми със здравето, ще бъдат връщани на родителите.

Засилват хигиената и в учебните заведения поради ковид

Причината за взетите ограничения са многото болни от грип, по думите на шефа Павел Павлов, представен от Българска телеграфна агенция. "Миналият петък имаше две паралелки единствено с по няколко деца в тях. В моята педагогическа кариера не бях виждал такава повсеместност. В понеделник седем паралелки бяха под 50% и заболелите деца бяха над 25% в цялото учебно заведение. Затова след педагогичен съвет обявихме два неучебни дни ", сподели Павел Павлов.

След като образователните занятия са възобновени, към този момент се мери температурата на влизащите възпитаници със особено закупен безконтактен термометър. Това е превантивна мярка и против заплахата от ковид.

"Симптомите на ковид са сходни на грипа. Нека да вземем превантивни ограничения, нищо неприятно няма в това. Много е евентуално и да ни задължат да прилагаме тази мярка ", сподели още Павлов. Директорът уточни, че от 531 възпитаници по лист в първа промяна са участвали 241. В четири паралелки не е имало нито едно дете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР