Специален полет на авиокомпанията ТАРОМ за репатриране на румънските граждани,

...
Специален полет на авиокомпанията ТАРОМ за репатриране на румънските граждани,
Коментари Харесай

10 българи ще бъдат репатрирани днес с полет от Йоханесбург |

Специален полет на самолетната компания ТАРОМ за репатриране на румънските жители, блокирани в Южна Африка поради анулирането на полетите от Европейски Съюз след установяването на разновидността Омикрон на ковид, излетя рано тази заран от Йоханесбург, оповестява в. " Адевърул ", представен от Българска телеграфна агенция. На борда има и българи.

" Специалният полет, проведен по самодейност на държавното управление на Румъния за репатриране на краткотрайно блокираните в Южна Африка румънски жители, излетя от Йоханесбург в 03.45 часа (местно и румънско време) и се чака да кацне в Букурещ към 15.30 часа ", се показва в известие на министерството на външните работи.

Списъкът на пасажерите включва 70 души, от които 46 румънски жители (включително спортна делегация от град Бая Маре), 18 европейски жители (десет българи, четирима испанци, трима поляци и един унгарец) и шестима жители на трети страни (четирима грузинци, един австралиец и един новозеландец, които са част от екипа спортисти от Бая Маре и имат местопребиваване в Румъния), отбелязва министерството.

Други седем румънски жители, които се намират в Кейптаун, не са могли да се качат на полета, защото не са съумели да се придвижат своевременнно до Йоханесбург или не са създали в точния момент нужните PCR проби. Представителите на посолството на Румъния в Претория остават в контакт с тях и ще продължат напъните за намиране на метод за обезпечаване на различен превоз до Румъния в скоро време, се показва в известието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР