Специален подарък – 3D модел на герба на Пловдив, направен

...
Специален подарък – 3D модел на герба на Пловдив, направен
Коментари Харесай

Математическата гимназия в Пловдив разполага вече с най-съвременна техника

Специален подарък – 3D модел на герба на Пловдив, изработен посредством 3D принтер от учениците от Образцова математическата гимназия „ Академик Кирил Попов ”, получи кметът на града под тепетата Иван Тотев. Общо 33 броя виртуални очила, посредством които учителите преподават уроците си във виртуална действителност, 1 брой тъч скрийн екран, 3 броя 3D мултимедии, таблети и първият в общинско учебно заведение 3D принтер с 3D скенер, който се употребява за образователни цели, е закупило управлението на ОМГ „ Академик Кирил Попов “.
 kmet_matematicheska12-400x264  kmet_matematicheska7-400x264  kmet_matematicheska6-400x264  kmet_matematicheska5-400x264  kmet_matematicheska2-400x264
„ Не желаеме учениците ни да употребяват пластмаси, по тази причина за 3D принтера използваме специфични полимери, направени от захарна тръстика, царевица, картофи и са биоразградими, тъй че да не замърсяват природата “, изясни шефът на учебното заведение доцент доктор Ивайло Старибратов. Закупуването на най-новата техника е резултат от присъединяване на гимназията в общинската стратегия за рационализация на образователния развой, която е ориентирана към финансово подкрепяне на общинските учебни заведения за модернизиране на методите за преподаване. Целта е посредством потребление на модерна техника и интерактивни уроци да се ускори ползата на учениците за познания.

Според шефа на образователното заведение помощта на Община Пловдив е неоценима, защото децата ще получат познания и умения при работата си със модерни технологии. „ Това дава опция за качествено нов образователен развой, което, съчетано с опциите за закупуване на лицензи и инсталиране, и работа с платформите за образования – Гугъл Education и Microsoft 365, напълно трансформира метода по който се води образователният развой, “ посочи кметът Иван Тотев.

Той дружно със заместник-кмета Стефан Стоянов и кметът на региона Западен Димитър Колев посетиха Математическата гимназия и се срещнаха с новостите, внедрени в образователния развой от тази образователна година. За интервала 2013 – 2017 год. от общинския бюджет са вложени 469 908 лева Само за актуалната година разноските за рационализация на образователния развой се чака да са 364 199 лева, от които 279 970 лева от бюджета на Община Пловдив и 87 229 лева от делегираните бюджети на учебните заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР