Специален отдел на британското правителство е следил тайно и е

...
Специален отдел на британското правителство е следил тайно и е
Коментари Харесай

Дейли телеграф: Отдел на британското правителство е следил и заглушавал критици на Covid политиката

Специален отдел на английското държавно управление е следил скрито и е заглушавал критици на политиката за Covid-19, съобщава вестник „ Дейли телеграф “, базирайки се на документи, разкрити по силата на Закона за свободата на информацията. 

 

Отделът за битка с дезинформацията е бил основан от министрите за противопоставяне на по този начин наречените „ дезинформационни закани “ във връзка на провежданата политика за пандемията, само че от отчет излиза наяве, че той е бил употребен за ограничение на критиците на локдауните и всеобщото имунизиране на деца.

 

Отделът е работил интензивно с компании в обществените медии за заглушаване на разискването на държавната политика. Постове на видни критици на локдауна са били премахвани от обществените мрежи, като има подозрения, че са били употребявани технологии за попречване на популяризирането, разпространяването или необятното шерване след намесата на хора от Отдела за дезинформация.

 

Сред видните критици, станали обекти на особено внимание, попадат професор Карл Хенеган - епидемиолог от университета в Оксфорд, лекар Алекс де Фигейредо - теоретичен помощник в Лондонския институт по хигиена и тропическа медицина и Моли Кингсли, която интензивно агитираше учебните заведения да останат отворени. 

 

Депутати и деятели за свободата на словото осъдиха разкритията, наричайки ги „ в действителност смразяващи и инструмент за цензуриране на английските жители “ по сходство на ограниченията на Китайската комунистическа партия.

 

„ Дейли телеграф “ отбелязва, че огромна част от активността на Отдела за дезинформация обаче продължава „ да е обгърната в загадка по съображения за национална сигурност “ и към момента няма достъп до доста от документите.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР