Специален онлайн портфейл ще позволи да се плаща за покупки

...
Специален онлайн портфейл ще позволи да се плаща за покупки
Коментари Харесай

Страните от БРИКС създават единен онлайн портфейл

Специален онлайн портфейл ще разреши да се заплаща за покупки посредством мобилно приложение във всички страни от групата, без значение от валутата в сметката.

Страните от групата БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка работят над основаването на единна платежна система, която ще се назовава по същия метод - BRICS Pay. В рамките на този план се планува създаването на особено онлайн портмоне, което сплотява платежните системи на страните, участващи в групата. С помощта на конфигурирано в смарт телефон приложение покупката във всяка страна от БРИКС може да се заплати, без значение от това в каква валута е сметката на купувача.

Първа такава опция ще получат жителите на Република Южна Африка още при започване на април.

Експертите допускат, че въвеждането на единна система за разплащания сред страните от групата ще разреши да се понижи тяхната взаимозависимост от сегашните транснационални платежни системи. Това е изключително настоящи на фона на съществуващото в света геополитическо и икономическо напрежение, написа vestifinance.ru.

В плана присъединяване може да вземе и Руският фонд за директни вложения.

" РФПИ взаимно с фирмите за онлайн портфейлни заплащания вземат интензивно присъединяване в създаването на системата BRICS Pay. И портфейлните компании на РФПИ,какато нашите сътрудници от Китай и Индия имат експертизата и технологиите, които са нужни за реализацията на плана. Фондът също е подготвен да прегледа присъединяване във финансирането на системата, дружно с сътрудниците ни от групата БРИКС ", сподели генералният шеф на РФПИ, Кирил Дмитриев пред телевизионния канал " Россия-24 ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР